retour home
retour projecten
retour exposities

Van Goghproject In Antwoord

De werken van Mieke van Zundert
in de Annatunnel in Antwerpen

Wat is InAntwoord:

Er was een schilderfestival (in 2003 in Zundert) en er waren twee kunstenaars (uit Zundert en uit Elim-Hoogeveen) die daar met elkaar in contact kwamen. Ze begonnen een briefwisseling 'a la van Gogh, omdat ze geboeid waren door deze schilder, en omdat het het Van Goghjaar was.
Naast duizenden mailtjes maakten ze ook tientallen kunstwerken, geinspireerd op Van Gogh, op zijn brieven, op zijn thema's en op de onderwerpen die van de weeromstuit weer in hun eigen briefwisseling naar boven kwamen drijven.

Ze werkten op zoveel mogelijk Van Goghlocaties.
Eén daarvan was 'het Steen' in Antwerpen, en op een steenworp daar vandaan was de Annatunnel. In die tunnel en in de directe omgeving daarvan werkten de twee aan 'ontmoetingen' . Immers, ook Vincent beschrijft in zijn brieven voortdurend de mensen die hij is tegen gekomen.

Deze ontmoetingen werden verwerkt in schilderijen (Mieke van Zundert ) en in Digigrafiek (Ivo Winnubst) en deze werken werden weer verwerkt tot kunstposters, die, voorzien van bijpassende (Van Gogh)teksten werden geexposeerd in de kaders naast de roltrap van de St. Annatunnel. een indrukwekkend gezicht. het publiek werd langs de expositie geleid. Vanwege het drukke verkeer in de tunnel bezochten zo'n 1500 personen elke dag deze glijdende expositie.

 

 

 

 

   

in antwoord tunnel antwerpen

Opname At5 Antwepren 2

http://www.youtube.com/watch?v=cgVacpMq6wk

Video van het project in Antwerpen 1

http://www.youtube.com/watch?v=A0FhLaGxoU8

 

 

 

 
Het eerdere werk van Mieke binnen het project  
 
De Annatunnel in Antwerpen was vanaf
22 december 2005 tot/met 18 maart 2006 dagelijks geopend.

Links en rechts langs de roltrappen hingen werken van
Mieke van Zundert en Ivo Winnubst verwerkt in posters, met bijbehorende citaten uit de brieven van Vincent van Gogh. Het dtpwerk is van Ivo Winnubst.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie: Mieke van Zundert (en Ivo Winnubst )