retour home  
retour projecten  
 

Hartstocht

*Persbericht Mieke in Hoogeveen, artist in residence, 5 t/m 11 november 2007
resultaten werken in Hoogeveen Hartstochtportretten , live geschilderd, in het Hartstocht atelier
of bij het Tribbute concert
Hartstocht voor muziek
   
hartstocht voor de hond
   
hartstocht voor Rubber
   
Hartstocht voor praten
   

Hartstocht voor Bach

(Rockenbach)

   
Ekseptional Tribute Band
   
Mieke en Hartstocht

Persbericht Hartstocht in Hoogeveen

Wat zijn uw hartstochtmomenten, mag ik die vastleggen? Met die vragen dwaalt beeldend kunstenaar Mieke van Zundert vanaf maandag 5 tot en met zondag 11 november in Hoogeveen rond met een kleine dossierkast, hangmappen en een stapel hartstochtformulieren. Ze sluit de week af met de presentatie van portretten van theaterdieren in de Hoogstraatkerk op zaterdag. Daar zal onder meer een negenluik met portretten van Rick van der Linden te zien zijn.

 

Mieke van Zundert is er op uit om ‘momenten’ vast te leggen. Eerder deed ze dat met haar momentdossier tijdens de kunstmanifestatie Woerdstock (Woerden, deze zomer) Volgende week is dus Hoogeveen aan de beurt. Ze zal de inwoners van Hoogeveen vragen om een simpel vragenformulier in te vullen zodat ze dat in haar dossierkast kan opbergen.

Het nummer dat de invullers krijgen, wordt het echter niet opgelegd, maar dat kiezen ze zelf uit een reeks onsamenhangende dossiernummers.  Een pasfoto komt er ook niet aan te pas: in plaats daarvan maakt Mieke met snelle streken een getekend portret dat later bij het formulier wordt gevoegd.

Verder wil ze drie grote hartstocht portretten maken: drie personen, paren of groepen  worden uitgedaagd om zich met hun grote hartstocht te laten portretteren. Dat kan natuurlijk een portret van een liefdesrelatie zijn, maar evenzo goed iemand met zijn grootste hobby.
Mieke zal ‘residentie houden’’ in de kunstenaarswerkplaats Hartfactory, Kaaplaantje 2
Hoogeveen.  Wanneer het bord buiten staat is ze aanwezig, en anders is ze op stap met haar rijdende kantoor om hartstochtformulieren te verzamelen. Waar en wanneer ze verschijnt hangt onder meer af van het weer. De eerste resultaten zijn vanaf woensdag 7 november te zien.
Zaterdag 10 november is Mieke vanaf 16.00 uur aanwezig in de Hoogstraatkerk, bij de voorbereidingen, de soundcheck en het tributeconcert ‘Rick van der Linden’ . Samen met Ivo Winnubst uit Elim Hoogeveen ( met wie ze vaker  samenwerkt) richt ze er een expositie in. Ivo en Mieke zijn dan aan het werk.  Mieke toont er onder meer de passie van theaterdieren als Gerard van Maasakkers, Edsillia Rombley en Erik Visser van Flairck. En natuurlijk van Rick van der Linden. Op verzoek van zijn vrouw schilderde ze een portret van deze gepassioneerde muzikant. Daarnaast maakte ze nog een negenluik met negen verschillende portretten van Rick. Van dit negenluik zijn posters te koop.
Tijdens het concert van de tribute band ‘Ekseptional Tribute’ en van de formatie ‘Rockenbach’ is het de bedoeling dat Mieke eea vastlegt op bijna manshoge doeken.

Meer informatie over Mieke van Zundert : www.miekevanzundert.eu , daar is ook een internetversie van het momentformulier te vinden. Maar voor de schets moet men dan toch naar de hartfactory komen.

Links:

het hartstochtformulier

Momentdossier in Woerden

Het portret van Rick van der Linden is hier te zien:
Het negenluik is hier te zien:
En de poster is hier te zien:

 

 

Mieke en Rick van der Linden