Expositie gaat door

De Salon Beeldend Zundert gaat door.
Op grond van de peiling van de afgelopen weken, kan het bestuur van Beeldend Centrum  vaststellen dat er voldoende basis is om de expositie Salon Beeldend Zundert weg te zetten. Ook is er overeenstemming met de gemeente Zundert over het gebruik van de Rabobank. Met een kleine dertig inschrijvingen kan er  een mooi visitekaartje van Beeldend Zundert af gegeven worden. Gevestigde namen en mensen aan het begin van hun kunstweg zullen samen exposeren. Wie zich heeft aangemeld in de peiling, kan zich als ingeschreven beschouwen. Wel krijg  ieder nog een mail mbt de administratie en aanlevervoorwaarden. Anderen die nog graag zouden willen meedoen, kunnen inschrijven tot eind februari.
Zundert heeft een nieuwe cultuurvisie. Beeldend Centrum juicht dat toe. Op dinsdag 29 januari is deze vastgesteld. Samen met het besluit van de gemeenteraad over een nieuw cultureel centrum , komt het dus langzaam weer goed met het culturele leven in Zundert. De visie op cultuur in Zundert is positief. Landelijk zijn er andere ontwikkelingen. Het is niet op hopen dat DIE VISIE doorsijpelt naar Zundert.  Beeldend Centrum vindt het daarom belangrijk om voortdurend te wijzen op het belang van kunst en cultuur. De grote expositie die er aankomt, vanaf 10 mei, is een van die ‘argumenten’ in de strijd tegen culturele vervlakking. 

Belangrijke Data


6 mei aanleveren werk.
10 mei, opening,  expositie open vanaf 11 mei.
Kunstroute dagen( optioneel)  zondag en maandag met Pinksteren
Ophalen werk zondag 26 eind van de expo of maandag 27 mei

 

FACEBOOK voor nog meer actuele informatie: Facebook

beeldend centrum activiteiten

Een van de vele activiteiten in het verleden. Rachelle Delcroix en Ludo Nelemans maken een tijdelijke muurschildering. foto: ScheTsenTTT/archief Beeldend Centrum.

 

Schrijf in en doe mee

Kunstroute( optioneel)

maar vooral grote expositie

Stichting Beeldend Centrum is met de gemeente in gesprek mbt  een grote expositie in de Oude Rabobank.  Een herhaling van ‘Beeldend Zundert’, zoals die in de negentiger jaren is ontstaan.  Dit doen we omdat we van veel kunstenaars te horen kregen dat ze niet te kans krijgen het werk van andere kunstenaars te zien. Daarnaast willen we, en dat is nog meer nieuws, toch de kunstroute een plaatsje geven in die periode.

De geschiedenis.
Vijfentwintig jaar geleden organiseerde stichting Rotor een expositie voor en door de hele gemeente Zundert. De voornaamste locaties waren destijds De Schroef en het hele gemeentehuis (dat kon toen nog).. De opzet was en ins een salon,een beetje zoals de Summer exhibition in the Royal Academy in Londen, waar  ook rijp en groen mag inschrijven ). 
Een greep uit de namen die destijds meededen: Henk van Dijk, Henk Groenhuis, Harry van den Broek, Dre van Erk, Fien Peeters, Johan van Trijp, Marion van Bergen.
Uit die expositie is uiteindelijk stichting Beeldend Centrum ontstaan.

En nu 25 jaar later, in ons jubileumjaar willen we dit groot overzicht van van heel Beeldend Zundert herhalen. Harry van den Broek heeft aan gegeven zeer geïnteresseerd te zijn. Henk Groenhuis is jammer genoeg overleden, maar zijn dochter voelt er wel voor om hem postuum te laten meedoen. Veel mensen die toen beginners waren, zijn nu gevestigde namen binnen het Zundertse cultureel leven, en dan hebben we het over de héle gemeente Zundert. En er is ook ieder jaar weer aanwas van nieuwe beeldend werkenden . We verwachten dus een groot aantal inschrijvingen.

Toch kunstroute 
Omdat we van diverse kanten toch teleurgestelde reacties hebben ontvangen over het niet doorgaan van de kunstroute zijn wij als bestuur bereid om onze plannen bij te stellen. De expositie zal zijn van 12 mei tot en met 27 mei 2024, ( inrichten een week tevoren) Dit zijn de voorlopige data die met de gemeente zijn gecommuniceerd.
In het tweede of derde weekend in deze periode zal de kunst(op) route plaats vinden. ( 20 mei is Pinksteren) De expositie doet dat weekend dienst als centrale expositie. Je moet er waarschijnlijk wel rekening mee houden dat het publiek ook op Tweede Pinksterdag verwacht dat je atelier open is, want de expositie zal dat ook zijn.
Deze plannen betekenen veel werk voor het bestuur. ( gelukkig hebben we wat uitbreiding, maar het is nog steeds geen groot bestuur). Naast het bestuur zal dus een werkgroep moeten ontstaan, want er zullen veel taken te verdelen zijn. Opbouw, pr, surveillance, noem maar op.
Wie inschrijft, zegt daarmee automatisch toe, plaats te nemen in de werkgroep, voor grote en kleine taken. Bij de verdeling van taken wordt uiteraard rekening gehouden met fysieke mogelijkheden.

Meer dan een expositie 
Tijdens de expositie periode denken we ook aan activiteiten als lezingen, bezoek vanuit scholen en de Willaert, workshops etc. Sommige van die activiteiten hangen vast aan de subsidie aanvraag en zijn min of meer verplicht, andere zijn extra en zullen afhangen van initiatieven en mogelijkheden.
We hopen met de expositie heel Beeldend Zundert goed op de kaart te zetten. Gezien de huidige politieke ontwikkelingen geen overbodige luxe.
We willen zo snel mogelijk weten wie er geïnteresseerd  is in dit grote evenement.
We willen voor 15 januari de interesse gepeild hebben, dus stuur een bericht naar Beeldendcentrum@gmail.com

Deze informatie wordt ook geplaatst op onze facebookpagina.
 

 

.