Nieuwsbrief Vincents Droom

Voor deelnemers en belangstellenden

 

www.vincentsdroom.nl

 
               
             
 


 

 

 

2 maart 2015

 

Beste Deelnemers

Met deze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwtjes over het festival

 

Aanmeldingen


De aanmeldingen stromen binnen. Ook de masterclass van Sam Drukker loopt vol.
Nog even en we moeten een wachtlijst gaan instellen. We hebben veel schilders en kunstenaars die het tekenen en schilderen combineren. Daarnaast hebben enkele tekenaars pur sang ingeschreven, dat mogen er nog meer worden. De werkgroep van het festival is op dit moment druk bezig om de juist modellen te recruteren voor de diverse modelzittingen.
Het belooft al met al een goed festival te worden.

 

Website

Onze website is weer aangevuld met nieuwe informatie.
Het voorlopige programma is er op gezet. Dit kan nog op onderdelen veranderen.

 

Talens Demonstratie Cobra


Een heel leuk nieuwtje is dat Talens ons Festival ondersteunt met een technische workshop door Marianne Kraster. Zij is sinds enige jaren Technisch Adviseur bij Talens. In een boeiend verhaal vertelt ze over (olie)verf in het algemeen en over het nieuwe Talensproduct Cobra in het bijzonder. Na het technische verhaal krijgt iedereen de kans om vragen te stellen en om het materiaal even uit te proberen.
Wij zijn heel blij met dit aanbod. Vincents Droom probeert een 'schoon' festival te zijn (zie ook op de website, de button praktisch/de kosten) Werken met watervermengbare olieverf als Cobra is een van de mogelijkheden om hierin een bijdrage te leveren.

Wanneer: woensdag 20 mei, om 13.30 uur. Deze demonstratie is gratis. U krijgt nog de kans om u in te schrijven.

 

Presentatie van je werk

In de Van Goghkamer van het Van Goghhuis komt een centrale expositie waarin iedereen éen themawerk mag ophangen. In het CultuurCentrum komen wanden waar het vers gemaakte werk kan worden opgehangen. Het festival heeft op zaterdagavond een verlichtte avondmarkt en het sluit op eerste pinksterdag af met een Kunst- en Kennis markt. Over al deze zaken krijgen jullie later meer informatie.

 

Etalage project

Na het festival kan er van iedere deelnemer tenminste één werk achterblijven voor presentatie in een etalage wandeling. Het hele Van Goghjaar door worden de etalages ingericht met diverse thema's. De wandeling langs de etalages wordt gemarkeerd en van deze extra expo wordt een informatieblad gemaakt, met informatie en prijs bij ieder kunstwerk. Voor wie dit wil een leuk extraatje na het festival.

 

Workshops geven

Diverse deelnemers hebben aangegeven ook een workshop te willen geven. Omdat het motto van het festival onder meer is: het delen van kennis, is het bedoeling dat we een of meerdere workshops aan het 'gewone' publiek aanbieden. Daarvoor worden deelnemers aangezocht, zodat men hier in de regio ook weer eens een nieuw gezicht ziet.. Deze keus maken we ongeveer een maand tevoren. Deze deelnemers krijgen een voorstel vanuit het festival.

Wie aan gegeven heeft een demonstratie te willen geven, is vrij om dit te doen tijdens de kunst- en kennismarkt op zondag.

 

Pr

Iedere deelnemer krijgt een kant en klaar persbericht in de mail, voorzien van foto. Dit persbericht kunt u doorsturen naar de media waar u normaal gesproken contact mee heeft. U kunt het ook doorsturen naar instellingen in uw buurt. Op deze manier bereiken we overal in het land (en daarbuiten hopen we) nog heel veel meer extra kunstenaars.

 

Informatie

We proberen zo compleet mogelijk te zijn in onze informatie. Desondanks zullen er vragen zijn.
Gebruik daarvoor het email adres: schilderfestival.zundert@gmail.com. Bel zo min mogelijk. de coordinator heeft ook ander werk naast het festival.