Losse Workshops

Voor niet-deelnemers van het festival
die toch een graantje willen meepikken

Programma

 

De deelnemers aan het festival zijn ervaren kunstenaars. Veel van hen geven in hun eigen atelier ook weer workshops. Een aantal van hen gaat in Zundert korte workshops of demonstraties geven. En deze workshops staan weer open voor tekenaars en schilders van alle niveaus die niet aan het festival deelnemen. Zo wordt de droom van Vincent bewaarheid: kennis delen met iedereen.

Programma vrije workshops:

Woensdag 20 mei, 13.30 uur. Cobra Workshop - Gratis

Workshop door Technisch Adviseur van Talens, Marianne Kraster.Zij is sinds enige jaren Technisch Adviseur bij Talens. In een boeiend verhaal vertelt ze over (olie)verf in het algemeen en over het nieuwe Talensproduct Cobra in het bijzonder. Na het technische verhaal krijgt iedereen de kans om vragen te stellen en om het materiaal even uit te proberen. Waterverdunbare olieverf werkt zonder schadelijke mediums als terpentine en is daarom beter voor het milieu.
Wie geinteresseerd is , stuurt een mailtje naar: schilderfestival.zundert@gmail.com .
Deelname aan deze workshop is gratis. Opgeven: voor 12 mei.

Vrijdagmorgen 22 mei, 10.00 uur. Lezing Van Gogh en Brabant

Rebecca Nelemans, kunsthistorica en Van Goghkenner houdt een referaat over Van Gogh en Brabant.
Kosten voor deze boeiende lezing in de Van Goghkamer in het Van Goghhuis: €10.
Iedereen weet dat Vincent in Zundert is geboren.
Toch is er over zijn zijn Brabantse jaren nog veel te ontdekken.
Kunsthistoricus Rebecca Nelemans neemt u mee op een tocht door het Brabant van Van Gogh en laat zien hoe deze oude meester nog steeds een inspiratie is voor kunstenaars van nu. Je kunt je opgeven via de mail: schilderfestival.zundert@gmail.com op melden en betalen aan de zaal.
Klik hier voor meer informatie over dit referaat:

 

Zondagmiddag 24 mei Tekenen met je rechterhersenhelft voor iedereen van 12 tot 100 jaar

Omdat we dit jaar Tekenen als zelfstandig onderdeel aan het festival hebben toegevoegd, vonden we het ook interessant om een workshop aan te bieden die tekenaars op een andere manier leert kijken. Alette de Groot, beeldend kunstenaar uit Haren, Groningen, geeft deze workshop voor volwassenen en oudere kinderen.
Twaalf jaar lijkt ons een goede leeftijd, maar ook jongere kinderen die bewust met tekenen bezig zijn, kunnen inschrijven.
Dit zegt Alette er zelf over: "Voor tekenen naar de waarneming moet je goed kunnen kijken. Maar hoe doe je dat en waar kijk je dan precies naar? In deze workshop leer je hoe je kunt tekenen wat je ziet in plaats van wat je weet over wat je ziet. De oefeningen zijn gebaseerd op een theorie over taakverdeling tussen de verschillende gebieden in je hersenen. Je rechterhersenhelft heeft de beste papieren voor tekenen naar de waarneming, en deze moet dus aan het werk gezet worden. Moeilijk? Probeer het eens, en verras je zelf."
Deelname: 5 euro pp. inclusief materiaal. opgeven via: schilderfestival.zundert@gmail.com

 

 

 

 
 
               
butsam contact fotoarchief eerdere festivals programma festival vincents droom kosten cost festival ballotage criteria referaat.html
 

sam

deutsch.html

espanol resumen

english.html

francais

model sessions

dank aan de sponsors en vrijwillgers