Nieuwsbrief Vincents Droom

Nog 6 dagen

Voor deelnemers en belangstellenden
goed lezen, bevat praktische informatie

 

www.vincentsdroom.nl

In deze nieuwsbrief
* De route.            
* Hoe zit het met de expo's?            
* Welke materialen meenemen ?            
* De jury            
* Het programma          
* -- en de rest ...            
 


 

 

 

13 mei

Zundert is boeiend

Rijdend door het Zundertse buitengebied, zie je het grasgroene gras, waar rode klaver en gele boterbloemen doorheen schemeren. Fluitekruid en paardenbloemenbollen leggen een wit waas over de velden.
Dan ineens komt je bij werkzaamheden aan de rondweg. fel rode jackjes, oranje werktuigen en gele, warte en bruine zandhopen. Groter kan het contrast niet zijn. 40 jaar heeft Zundert op haar nieuwe rondweg gewacht, en dús beginnen ze er aan in het Van Goghjaar mee. Het is niet anders. Ook werkzaamheden zijn een boeiend onderwerp, Vincent heeft menige spitter geschilderd.

Centrale locatie

We hopen dat de werkzaamheden de weg naar de centrale locatie niet bemoeilijken. Mocht dat zo zijn, krijgen jullie volgende week nog een mailtje met aanwijzingen. Vanaf Rotterdam, Utrecht of Eindhoven volg je na Breda richting Antwerpen, dan neem je afslag Meer Zundert. Je rijdt een stukje over Belgie voor je weer Nederland in gaat. Het adres van het CultuurCentrum is Molenstraat 5, 4881 CP, Zundert.
Je meld je bij dit adres. Jullie zijn vanaf 11.00 uur welkom. De koffie staat klaar. Wanneer je wilt kun je meteen inschrijven voor de maaltijd van 's avonds. Busverbindingen staan op de site bij Praktisch/De Kosten

Het programma

Het programma is zo veel mogelijk bijgewerkt en staat op de website. Kleine wijzigingen blijven mogelijk.
Het eerste programma-onderdeel is de Cobra workshop op woensdag om 13.30 uur. Als je niet hebt aangegeven dat je NIET komt, rekenen we op je.
Er wordt namelijk op grond van het aantal deelnemers materiaal meegebracht.

Materialen, wat neem je mee?

De masterclasses zijn zonder materiaal, dat moet je dus zelf meebrengen. Er zijn een paar basisezels, maar vergeet vooral je eigen ezel niet.
Denken jullie nog om reukvrije terpentine? Vergeet ook niet een lege fles mee te nemen voor de vuile terpentine. We rekenen er op, dat de deelnemers het millieu ontzien.
Ook handig is een karton om de vloer te beschermen voor als je ergens binnen schildert.
De materialen kunnen voor een deel s avonds achter gelaten worden in het CultuurCentrum.
Er is in Zundert GEEN winkel voor schilderdoeken of kunstschilderverf. Wel is er een Bruna en een bouwmarkt. Etten Leur is op ca 15 km afstand, daar is een kunstmaterialen zaak. Ook In Breda( 20 km) , in het stadscentrum, of in Schoten, richting Antwerpen (ca 30 km)
Schetspapier kan ter plekke per stuk worden aangeschaft.
Voor de markt: een paar suggesties: zwarte doek en tafeltje, ezels, kribbe, of alsnog een kraam huren.

Groei expo

De groeiexpo is een informele expo. Daar wordt het verse werk opgehangen.
Tekeningen verwachten we met plakband of buddies op te hangen.
Doekjes en paneeltjes moet je van tevoren van een ophangsysteem voorzien. Dat is niet zo handig met een nat schilderdoekje.
Ophangen doe je in principe zelf, maar de organisatie probeert natuurlijk wel te helpen. Ze behoudt zich ook het recht voor de boel anders te arrangeren.
Je krijgt ook een lijst waarop je de gemaakte werken kunt registreren. Voor de groeiexpo vragen we geen provisie. Wanneer je na verkoop uit coulance een schenking wilt doen is dat uiteraard zeer welkom.

Centrale expo in de Van Goghkamer

Het Van Goghhuis is, zoals de naam zegt, een voormalig woonhuis. Dat betekent dat de ruimte beperkt is.
De Van Goghkamer is gevestigd in de omgebouwde oude schuur.
Zoals gezegd, kan iedere deelnemer maximaal één themawerk meenemen voor de centrale expo.
Maximale maten 40/60, of 50 /50 cm. Bij verkoop vanuit deze expositie geldt 30 % provisie.
De verkoop gaat dan via de balie van het Van Goghhuis.
Voor de markt in het weekend kun je uiteraard extra werk meenemen.

De jury

De jury is bekend en staat op de website. De prijsuitreiking is zondagmiddag om 12.00 uur.
Moment van jurering: zondagmorgen vanaf 10.00 uur. De jurering gaat in principe over het werk dat tijdens het festival is gemaakt.
Je krijgt op zondag de kans om voor 10.00 uur werk dat je op de avondmarkt hebt laten zien, terug te brengen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opnieuw ophangen en bijbehorende informatie, zoals je naam, titel etc.

PresentatieWe willen een hoek inrichten voor visitekaartjes, folders, jullie kunstboeken en portfolio's.
Uiteraard moet je afwegen dat er de hele dag publiek kan binnenlopen. Zorg dus dat het niet al te makkelijk is mee te nemen.

De catalogussen van Sam Drukker behoeven een lift

Sam wil zijn deelnemers een catalogus van zijn werk geven. Maar die zijn zwaar en hij komt met de trein. Dus, als er iemand vanuit Amsterdam komt en er is nog ruimte voor een flinke doos boeken, neem even contact op.

 

Materialenmarkt

Er is het idee geopperd van het onderling verkopen van kunstmaterialen. Heb je een handige schildertrolley, of spieramen teveel? Laat het weten en we maken er een speciale 'winkel' voor binnen het festival. Begin met een mailtje, dan kunnen we vast inventariseren. Op dit moment hebben zich maar twee mensen gemeldt. Wanneer het niet meer wordt, vervalt dit onderdeel.

 

Kamperen

Het is nog mogelijk om een plaatsje voor je tentje in de Van Goghtuin te krijgen.
We hebben wat gedragsregels opgesteld, die krijgen de kampeerders apart in de mail.

 

Vragen

Het je nog vragen, stel ze gerust, maar kijk aub eerst even in deze nieuwsbrief en de vorige, evenals op het gedeelte 'praktisch-de kosten' op de website. Hier kun je doorklikken naar de vorige nieuwsbrief en van daaruit weer naar de vorige. De nieuwsbrief is ook altijd terug te vinden op de website.
Kom je er niet uit, mail dan. Maar niet boos zijn als je een zakelijk en kort antwoord krijgt.
Er is hier nog veel werk om jullie bedje te spreiden tegen volgende week.

Maar dan kunnen we dan ook met zijn allen in dat bed stappen en Vincents Droom dromen.

Tot over zes dagen!

If you don't understand Dutch, please ask what you want to know..