Festival Vincents Droom
was van 20 t/m 24 mei 2015

 

Expositie Winnaars Festival
Vincents Droom
in
het Van Goghhuis in Zundert
14 tot en met 22 november

De twee winnende kunstenaars, de ene uit Rotterdam, de andere uit het Duitse Bremen hebben vanaf 14 november 2015, twee weekenden een expositie in de Van Goghkamer in Zundert.
Deze expositie is de prijs die ze wonnen bij het festival Vincents Droom
dat in mei in Zundert werd gehouden.
De Duitse Carola Schapals ontving de tekenprijs,  voor de Rotterdamse Karin Voogd  was de schilderprijs.  De prijs werd toegekend op grond van het werk dat ze tijdens het festival maakten.
Schapals en Voogd zijn beiden schilders die al vaker in de prijzen vielen bij festivals en die al langer circuleren in plein air circuit. Carola Schapals is van oorsprong schilder, maar haar schilderwerk leunt al langer tegen het tekenen aan.
In Zundert besloot ze deze keer echt voor het tekenachtige te kiezen.
Karin Voogd vertrok vanuit Zundert, met de tussenpoos van een maand of twee naar Lamu in Kenia. als ze vertelt over de twee heel verschillende schilderlocaties ziet ze toch overeenkomsten. Op de tentoonsteling laat ze werk uit Zundert en uit Kenia zien. De opening van de expositie is zaterdag 14 november in het van Goghhuis 
aan de Markt 27 in Zundert is om 15.00 uur.
De tentoonstelling is verder te zien  van 14 tot en met 22 november, tijdens openingstijden van het Van Goghhuis alle dagen behalve maandag en dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Carola Schapals landmark Karin Voogd

Uitslag prijzen Festival Vincents Droom:


24 mei 2015: De schilderprijs ging naar Karin Voogd ( beeldend kunstenaar, Rotterdam) . de Tekenprijs ging naar Carola Schapels, beeldend kunstenaar, Duitsland. Zij krijgen een gezamenlijke expositie in de Van Goghkamer in Zundert, waarna wordt uitgemaakt wie van hen een artist in residence in de Van Goghkosterswoning krijgt. Daarnaast is er een atelierprijs uitgereikt aan Natalia Dik ( beeldend kunstenaar, Amsterdam/ St Petersburg) , zij krijgt een verblijf in het atelier van Roland Holst op de Buisse Heide, bij Zundert.
met dank aan de jury Jos Verwiel , internationaal beeldend kunstenaar, Suzanne Scholten, huidige artist in residence kunstenaar en Ron Dirven , directeur van het Van Goghhuis.

 
de jury, de coördinator en de prijswinnaars
 
foto charles van campenhout
 
Het festival Vincents Droom is weer voorbij. Voor een beeld van de spetterende schilderdagen kijk hier: of hier, allemaal foto's van Charles van Campenhout, onze vrijwilliger/huisfotograaf
fotoarchief eerdere festivals   deelnemers subscribers Vincents Droom        
beeldend centrum zundert
 
               
butsam contact fotoarchief eerdere festivals programma festival vincents droom kosten cost festival ballotage criteria referaat.html extra workshops publiek vncentsdrooom
laatte nieuws vincents droom


deutsch.html

espanol resumen

english.html

francais

model sessions

dank aan de sponsors en vrijwillgers

 
Vincents droom
Vincent van Gogh droomde ervan om het heel veel kunstenaars samen te werken. Het festival Vincents Droom nodigt daarom schilders . en met name tekenaars, uit voor een meerdaags festival in Zundert (Nederland), het geboortedorp van Van Gogh. Het festival vindt plaats van 20 t/m 24 mei 2015Dit bekende Zundertse schilderfestival wordt dit jaar voor het eerst uitgebreid met de discipline tekenen. Vincent van Gogh, Zundert geboren, was ook aanvankelijk een tekenaar, alvorens hij ging schilderen.
Voor dit festival zoeken we schilders én tekenaars van autonoom statuur , die in staat zijn zelfstandig en ter plekke werk van niveau te leveren. Bewust noemen we niet de term 'professioneel' of 'amateur'. Vincent zou onder de huidige maatstaven ook wel eens een amateur genoemd kunnen worden. Wél streven we naar kwaliteit, zelfstandigheid en de drang, om net als Vincent, samen te werken, kennis en ervaringen te delen en daarvan samen te genieten.
Er wordt gewerkt naar Van Goghmodellen, op Van Goghlocaties, in het buitengebied dat helemaal ‘Vincent is.  Al het werk wordt ter plekke gemaakt. Verder is er een masterclass van Sam Drukker en een Seminar over Van Gogh en Brabant ( Nederlands)
Werklocatie: Zundert, Van Gogh's geboortedorp, in het zuiden van Nederland, 20 km van Breda, 35 km van Antwerpen. We werken in de tuin achter het Van Goghhuis, de grote zaal en terras van Cultuurcentrum Zundert, de Van Goghkamer en het atelier van stichting Beeldend Centrum.
Wat zijn de criteria:
Wie kunnen er meedoen? Kunstenaars van volwassen niveau:  Tekenaars- én schilders.
Je bent in staat ter plekke werk te produceren, reagerend op de omgeving, modellen en de andere aangeboden objecten.  Je werkt vlot en hebt een eigen visie Je hebt een behoorlijke portfolio, hebt geexposeerd en je hebt bij voorkeur een  academieopleiding  óf ander stevig leertraject afgelegd. Je hebt een eigen stijl  en weet het verschil tussen kopieren en iets tot eigen kunst maken.
Alle teken- en schildertechnieken zijn welkom.. We werken niet met de termen professioneel of amateur, omdat dit een oeverloze discussie oplevert. Je balloteert jezelf door naar bovenstaande criteria te kijken. Bij de  aanmelding lever je twee foto’s in, waarvan er tenminste één een live ( cq  plein air/ naar de natuur) gemaakt werk bij is.
Prijzen:
Aan het festival is ook een prijs verbonden:
Binnen beide disciplines is er een prijs te winnen: een solo tentoonstelling van een weekend in De Van Goghkamer van het Van Goghhuis. Deze exposities zijn normaal gesproken voorbehouden aan beeldend kunstenaars met een link naar de gemeente Zundert.
Daarnaast is er de kans op een over all prijs: Tijdens het festival lopen scouts rond die deelnemers kunnen voordragen voor een artist in residence  periode in de Van Goghgalerie een aanpalend atelier.De jury: Kosten van het festival:
75 euro voor het festival, inclusief deelname aan de kunstmarkt op zaterdagavond en zondagmiddag. Extra bijdrage van 20 euro aan de Masterclass van Sam Drukker, extra bijdrage aan de lezing  van 10 euro.
Inschrijven of informatie:
schilderfestival.zundert@gmail.com

 

 

 

oude index.